tørker traktkantareller ... og koker traktkantarellsuppe:
1 l ferske traktkantareller
2 ss smør
4 ss hvetemel
1 l buljong
1 ss tomatpuré
1 ss norzola-ost
1 ½ dl fløte
1 ts sitronsaft
Bladpersille
Skjær soppen i biter, fres den med smør i noen minutter.
Strø over hvetemel, rør godt.
Hell over den varme buljongen, litt om gangen.
Rør hele tiden. Tilsett tomatpuré, hakket persille og ost.
Småputre i 10 minutter. Tilsett fløten og sitronsaft, smak til og server.
PS
Nam-nam!!!
Jeg tørker mine på rist i kjøkkenet jeg. Synes de lett får brent smak i stekovnen.
SvarSlettJeg er ikke så dreven på dette, men det skal tilstås at jeg ikke har plukka dem selv. Jeg har fått dem av en venninne, som er stolt av sin yrkestittel (koldjomfru, hehe) - og sier at de kan tørkes på 50 grader i varmluftsovn. Så jeg prøver det.
SvarSlettOg så holder jeg på å koke traktkantarellsuppe. Den dufter himmelsk.
Soppsuppe er bare snaskens - i sær i denne temperaturen.
SvarSlettRegner med å kunne bruke annen sopp. Må med skam innrømme at det har blitt lite soppturer de siste årene.
SvarSlettKoldjomfu er en herlig tittel.
Jø & fyse! Nå ble jeg sulten.
SvarSlettBra matblogging :-D
Skulle ønske jeg likte sopp. Det ser så godt ut. Men jeg klarer ikke å smake annet enn mugg.
SvarSlettTenk så koselig å gå på sopptur, for så å lage det hjemmme... ja ja, jeg blir sikkert voksen en gang jeg og. :-)