27 november 2008

Amen

Kristian Furuseth er en gammel studiekamerat av meg. Fortsatt utvilsomt en fornuftig mann.
Dette er det nok flere som merker.
Her har man åpenbart tatt seg vann over hodet - i alle fall mange steder.
Og verre skal det bli, nå som det går mot større arbeidsledighet og vanskeligere tider.

3 kommentarer:

  1. Jeg må dessverre si meg enig i at det der er systemfeil. Det kjempes så fingrene omtrent blør på lokalkontorene for å klare å gjøre en gangs jobb for brukerne, men - når mange store endringer og krav kommer til samme tid, samtidig som man skal lære to nye fag OG opprettholde produksjon, vel - så sier det seg selv at det må gå ut over noen...
    Vanvittig frustrerende.

    SvarSlett
  2. Yepp - avgjørelsesmyndigheten innenfor "trygdekontoret" er blitt langt mer sentralisert. Dvs det er mindre rom for at man kan samarbeide med lokale saksbehandlere om fleksible løsninger for den enkelte. Innstramminger var utvilsomt på sin plass, men når enkeltmennesker møter et system som for det første blir stadig mer firkanta, og dernest er i indre krise fordi de forsøker å tilpasse seg tidenes omstrukturering - så kan enhver tenke seg hvordan det går.
    Ideen er god. Det burde ikke være vanntette skott mellom trygdekontoret, arbeidskontoret og sosialkontoret...
    Men vegen er fortsatt lang.
    I mellomtiden går det ut over enkeltmennesker.

    SvarSlett
  3. Ironien ligger jo i at det skulle bli mer rom for samarbeid mellom lokale saksbehandlere om fleksible løsninger for den enkelte. Det jeg husker jeg skrek om da NAV var i komminga, var at vi måtte huske at en forsvinnende del av brukerne er 'multibrukere', men det er disse konstruksjonen er tiltenkt, -tror jeg at jeg forstår.

    SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.