28 november 2008

Party...


Julebord - med elgsteik a la Andreas Viestad som jeg så på BBC Food her om dagen. Da laget han elgsteik på godset til familien Braastad i Frankrike...
Blir mindre cognac på denne, da - men jeg håper nå den blir god likevel.
Forretten blir kantarellsuppen som jeg allerede har blogga om. Denne gangen blir det sånn omtrent hærrta ta hørt med traktkantareller og vanlige kantareller.


Fruktsalat til dessert...


Adventsbord..


Og her blir det "shaken, not stirred" - hadde jeg tenkt ;)

9 kommentarer:

  1. Mmm. Lykke til med taffelet! :-)

    SvarSlett
  2. Lykke til. Suppa høres svært fristende ut. Og selv en viltskeptiker som meg ble noe fristet av Viestads franske bravader.

    Men, du Hilde, Finishing Oil, det er vel ikke til gjestene... :p

    SvarSlett
  3. Hehe, nei - den er til benken...

    SvarSlett
  4. :O Skal du gi gjestene "den siste olje".... Eller er den til elgen? Burde ikke du heller servert hjemmeskutt rådyr????? Med stekt hode på bordet med en tulipan i munnen?

    SvarSlett
  5. Lykke til med festen, heldige er dine gjester :-)

    SvarSlett
  6. Jeg håper festen ble aldeles glitrende:-)

    SvarSlett
  7. Festen ble bra. Nå gikk akkurat de siste ut døra. Noen var litt skeptiske mht at jeg serverte egenplukket sopp, men jeg tror neppe noen dør av det. Jeg har plukket sopp i 40 år :)
    HJemmeskutt rådyr hadde også vært noe - men vi får se til neste år.

    SvarSlett
  8. Elgtilbereding i keramisk gryte a la Viestad kan imidlertid anbefales på det varmeste. Elg har en tendens til å bli tørre saker - men i keramikkgryte med hvitløk, ramsløk, druer og tyttebær ble den så saftig som man bare kan ønske seg...

    SvarSlett
  9. Å det var nok eit godt måltid ja !

    For meg kom det fram minner frå ein studietur til Wasa i min ungdom. Vi reiste ca 30 stk med buss og hadde ei planlagt rute som vi skulle følge med innlagt middagsstopp på ein restaurant der vi hadde bestilt elgsteik. etter ein lang dag med tett program var dei fleste av oss rimelig svoltne når vi endelig slapp til med matbordet og vi langa innpåså servitøren hadde det travelt sidan vi hadde bestilt slik at vi kunne ete det vi hadde lyst på.
    Hugsar den eine kelneren sa :
    "Åh, ni norska grabbar äter som vargar ! "

    Elgsteik er god når den er saftig og godt tilberedt !

    SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.