04 november 2008

RosedrømmerFinnes det bedre trøst en kald og mørk novemberdag enn å drømme om nye roser som er bestilt til våren? Jeg planlegger en ny tur til Knud Pedersen i Århus (hvor jeg også har kvartet bildene).

Alt dette er enkle stilkroser. Slike var populære en periode rundt 1920-30. Nå er de sjelden å se, men noen av dem er så vakre at de i det minste fortsatt finnes i handelen hos rosegartnere med godt utvalg.
Fra venstre: Dainty Bess, Mrs. Oakley Fisher og Ellen Willmott.
Jeg gleder meg noe aldeles umåtelig til å få kloa i disse lekre damene, pluss noen andre som jeg også har bestilt.
Om de kommer til å klare seg på kalde Hedmarken er naturligvis en annen sak, men det ødelegger uansett ikke gleden ved å drømme om dem i november.

9 kommentarer:

 1. Mmmmmmmm.....keep on dreaming:-)

  SvarSlett
 2. Nydelige roser og vel verd noen drømmer. Ellen Willott har jeg drømt om lenge. Den skal klare seg opp til sone H3 etter hva jeg har lest, så du får stelle godt med henne når hun kommer.

  SvarSlett
 3. Merkelig det der. Roser ser skikkelig lekre ut hos deg... ;)

  SvarSlett
 4. Er dette virkelig stilkroser? Jeg forbinder enkeltbladete roser med busk/klatre, men kunnskapsnivået mitt om roser er ikke målbart, så...
  Nydelige i alle fall. :)

  SvarSlett
 5. Så nydelige da, jeg gleder meg til du får flere roser i hus som vi kan få høre om er eller i den udmerkede rosetråden din på hagegal :D

  Da har jeg lagt deg til på Hageblogger-listen, hyggelig at du vil være med :)

  SvarSlett
 6. Mmmm, de var fine, ja. Men, si meg; har de så klare farger, eller er det fikset på? Gleder meg også til du kan rapportere om dem fra egen hage.
  Hun derre Willmott, -er det hun som er spøkelse i staudeform?

  SvarSlett
 7. Jeg vet ikke om fargene er fotoshoppet, men jeg synes stort sett bildene til Knud Pedersen er bra. Lover å ta bilder selv når de kommer. Om dette er samme miss Wilmott som Miss Wilmott's Ghost er jeg ikke sikker på...

  SvarSlett
 8. Ser og nyter så øyet blir stort og vått. Disse var aldeles nydelige!

  SvarSlett
 9. Hei! Nydelige roser du har bestilt:)

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.