01 desember 2008

Forberedelser

Siden jeg fortsatt er våken - og derfor antagelig blir tilsvarende trøtt i morgen tidlig, kommer dagens adventspost nå: Bereite dich Zion


Skal love å ikke terrorisere mine lesere med Bach og Juleoratoriet hele adventstida (jeg liker mye annen julemusikk også...) - men jeg kan ikke dy meg for en til. Dette er en praktfull arie, altsolisten
synger nydelig og er velsignet ujålete.
Og denne teksten handler om forberedelse. Det er jo det vi driver med hele adventstida - enten vi er av dem som tar helt av eller tar det mer rolig.
Jeg henger opp gaver i jentenes adventskalender. Vi har tent lys i dag - både i kirken og hjemme.
Har ellers verken vasket eller bakt (annet enn brød...) - men det får være. Jeg orker ikke stresse. Bakeren har mye godt, og jeg har jo mange oppegående døtre som kan hjelpe til med bakingen.
Jula skal være en gledens tid - til å ta vare på familie og venner. Ikke en konkurranse om rent hus og flest julekaker.

3 kommentarer:

 1. Gode ord om juleforberedelser her Hilde!

  Vi følger noenlunde samme stil, mindre vekt på husvasken og mer på vennebesøk!
  Kaker bakes etter hva guttene, som det er her i huset, vil ha, og ikke minst, vil være med på!
  Selv "må jeg ha" et par typer rull, noe sild - og krumkaker - så er det jul hva det spiselige angår. Ja foruten pinnekjøttet da!

  Musikken er dog av den noe lettere sjanger! ;-)

  SvarSlett
 2. Helt enig. Renest hus og flest julekaker ovelater jeg til alle andre. :-)

  SvarSlett
 3. Takk for luke nr.1 i julekalenderen:-) Jeg kan ikke så mye om klassisk musikk men jeg tror jeg skjønner hva du mener med ujålete.

  Deilig å høre om din filosofi når det gjelder juleforberedelser. Bakeren har mye godt har han:-) Det eneste som er et must er krumkaker, for det elsker sønnen min:-)

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.