08 desember 2008

Åttende luke - tilbake til Bach

Denne burde - teksten tatt i betraktning - kanskje kommet enda litt nærmere jul - men pytt på det.
Dette er nok en gang et bit av Juleoratoriet, fra første kantate.
Her hører vi flere aktører, så en liten forklaring er kanskje på sin plass. Først hører vi et tenor-resitativ. Tenoren er i dette tilfelle evangelisten Lukas, og beretter den kjente teksten fra juleevangeliet.
Så kommer en vakker duett for sopran og bass. Denne framføres ofte av solister, men her gjør de det slik vi gjorde det i kantoriet i fjor:
En liten gruppe korsopraner illuderer englekoret som duett med bass-solisten. Deretter fortsetter dette klippet med bassarien "Grosser Herr und starker König". Flott bass, er ikke sikker på hvem det er.
Til slutt kommer koret med koralen: "Ach mein herzliebe Jesulein".

4 kommentarer:

 1. Hei, du - det ligger noe til deg inne hos meg :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har forresten også funnet disse Juleoratorie-filmene, de er skikkelig godt laget, med tekster og det hele :-)
  Koralene er finest, synes jeg.

  SvarSlett
 3. For noen år siden satt min kjære og jeg i Domkirken i København og opplevde Juleoratoriet. Det var en opplevelse til å få gåsehus av!!

  SvarSlett
 4. Dette er et fantastisk verk, ja. Både å høre og å synge. Et annet flott verk jeg håper å få lov til å synge en gang til før jeg dør er Messias. Var med på det i studietida, og det var fenomenalt.

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.