09 februar 2009

Godt og enkelt...


(bilde lånt hos toolbox som forhåpentlig setter pris på litt reklame...)
Tenkte å matblogge litt igjen - men har dessverre ikke fått tatt noe bilde selv. Det er synd, for dette SER skikkelig godt ut også.
Varmrøkt peppermakrell med kremet purreløk og eggetoast - så jeg en eller annnen TV-kokk som lagde for flere år siden, fikk lyst til å prøve, og det er KJEMPEGODT!

Til to:

2-4 fileter med varmrøkt peppermakrell. Legg dem på et fat og sett i ovnen på ca 100 grader, så de får lunket seg litt.

1-2 purreløk (etter hvor store de er) snittes i smale skiver. Stekes på middels varme i pannen til de er myke, men ikke brune. Tilsett halvparten eller litt mer av et beger lettrømme, kok opp og skru ned varmen.

1-2 brødskiver pr person. Visp et egg pr skive, vend brødet i egget (klem så det trekker seg inn, særlig hvis brødet er tørt) og stek lekkert gyldenbrunt i smør.

kokte poteter kan serveres til hvis dette skal være middag eller dere er veldig sultne eller veldig glad i poteter.

5 kommentarer:

 1. Bortsett frå at eg kan styre meg for makrellen, så trur eg dette er kjempegodt! Det kan sikkert lagast med varmrøykt ørret eller laks og. Mmmm!

  SvarSlett
 2. Jeg klaga over at det er lenge siden "orntli" middag i heimen. Dette ser suverent godt ut; med poteter bir det skikkelig middag =D

  SvarSlett
 3. Takk for den. En ny variant fiskemiddag, selv om jeg er litt tvilsom til fiskeslaget. Men det skal prøves, jeg vet om en som kommer til å bli overrasket !!!!

  SvarSlett
 4. Dette er godt. Makrellen skremmer ikke engang en landkrabbe som meg. Den er god :)

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.