08 september 2008

Hagefilosofi?

Har startet på en ny bok: A Philosophy of Gardens, av David E. Cooper. Utgitt av Oxford University Press - og der blir man antagelig ikke utgitt om man ikke uttrykker seg tilstrekkelig akademisk. Det er en liten blekke på 160 sider, men språket, da mann - språket!
Har trøkket meg gjennom halve første kapittel, og det er interessant. Men slitsomt. Det aner meg at han kommer til å si noe av det samme som Michael Pollan i min favoritt-hagebok: Second Nature (anbefales, anbefales, anbefales!) - på en mye mer kronglete måte. Men for all del - jeg skal lese alt før jeg feller noen endelig dom over det.
Det interesserer meg hva det egentlig er som får oss til å grave i jorda der ute. David E. Cooper siterer Alan Titchmarch - om at "gardening, apart from having children, is the most rewarding activity in life" - og Sir Roy Strong på at hagegaling - bringer nasjonen (UK) sammen på en måte som kirken og kongehuset ikke lenger gjør. Nå er vel engelskmennene hakket mer hagegale enn nordmenn - men vi som vanker på hagegal har jo sett lyset.
Hva er det med hagen som er så fascinerende?
Kommer tilbake med mer når jeg har lest hele boka, hehe
I mellomtiden anbefales Michael Pollan, som forklarer det hele på en langt mer leservennlig måte.
Ellers fulgte det med noe mer lettlest i siste pakke fra Amazon (som jeg selvsagt leste først, hehe)
Wilbur Smith: Sunbird
Den mannen kan fortelle - mer er det ikke å si om den saken. Selv om kvinnesynet (fra syttitallet når denne boka er skrevet) gir meg hår på ryggen...
Val McDermid: Final Edition
Den dama kan også fortelle. Om hun har en "gay rights" slagside, så tilgis det uten forbehold. Spennende lesning.

3 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til å høre fortsettelsen. Skrekkelig greit at du leser og kommer med gullkornene. Engelskmenn er vel også enda mer kongehusgale enn vi er så det sier kanskje enda mer:-)

  SvarSlett
 2. "Sir Roy Strong - at hagegaling - bringer nasjonen (UK) sammen på en måte som kirken og kongehuset ikke lenger gjør"

  Herlig - men tør ikke lese slike bøker pga jeg får hjemmelengsel.

  Du får heller fortsette å servere oss godbitene her.

  SvarSlett
 3. Hehe, sagae - les heller Michael Pollan, da - han er amerikaner ;-)Jeg gjentar meg selv nå, men den boka burde være obligatorisk for alle hagegale.

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.