23 november 2008

Hvem sier at menn ikke snakker stygt om hverandre...

Sladderkjerring er et feminint begrep. Men flere undersøkelser har vist at sladder og baksnakking er nokså jevnt fordelt mellom kjønnene.
I Høyre i Fredrikstad pågår en personstrid mellom to menn hvor karakteristikkene sitter løst.
I følge Apenes er Engeset "Massivt udugelig, bornert og en skam for partiet."
Disse synspunktene har han tydeligvis ikke nådd fram med innad i partigruppa, derfor valgte han å gå til lokalavisen.
Men derav følgende oppstyr på nasjonalt plan, nå har selv Erna Solberg uttalt seg.
Apenes ble først ekskludert, deretter tatt inn igjen og har selv uttalt at nå kan partifellene steke i sitt eget fett...
Man aner en strid mellom to store, mannlige ego her - a la Sponheim og Thommesen.

Dessverre er det vel ofte slik at partigrupper lokalt gjerne styres av en "vennegjeng" - slik Apenes påpeker her. Sånn er det i alle fall her, og dette er en ganske stor kommune.
Det kan selvsagt sies at det er opp til en hver å stå opp og fremme sine synspunkter og få valgt en ny leder dersom man mener at den sittende lederen er udugelig, bornert (pluss i boka for å trekke fram et lite brukt ord ;))) og en skam for partiet. Men det er antagelig ikke så lett. Det skal i alle fall mindre til for å få gjennomslag gjennom medias megafon, slik Apenes her har gjort.

Det bør være lov å stå opp på et partimøte og si at man ønsker en annen leder enn den sittende - og ha sterke meninger om dennes lederegenskaper.
Kan hende bør det også være slik at det også er lov å si i media at man mener partiledelsen er udugelig?
Jeg synes faktisk det.
Hadde Apenes sagt at Engeset var en drittsekk, konemishandler og slabbedask hadde det gått på private ting som ikke har noe med partiet å gjøre.
Hvis Apenes mener at Engeset styrer partiet på en dårlig måte, må han ha lov til å si fra om det også i media.
Så kan man diskutere om det burde vært gjort på en mer diplomatisk måte.

Men jeg tror det er opptil flere interne partiloft i alle partiavskygninger - både her og der rundt i landet - som kunne hatt godt av en tilsvarende utlufting og generell eksponering.

Jeg merker at jeg faktisk har litt sympati for Apenes. Selv om han naturligvis har opptrådt arrogant og en smule ubehøvlet. Og det passer seg neppe i Høyre. :)

7 kommentarer:

 1. Jeg syns Apenes er i sin fulle rett til å uttale seg som han føler for all den tid det er det politiske arbeidet han uttaler seg om. Nå viste det seg jo i går på nominasjonsmøtet at han ikke var helt alene om sin vurdering av Engeset heller. Apenes er i det hele, ikke minst gjennom sin innsats i Datatilsynet siden 1989, en person jeg har stor sans for og som virkelig står for sine meninger.

  Og, det er selvsagt bare i Høyre man ville brukt uttrykket bornert i den politiske debatt; det sømmer seg bedre med slike utrykk. ;) Jeg var for øvrig i et møte her om dagen hvor fem av de sju som var til stede ikke kunne si hva bornert faktisk betyr, det var nesten litt skremmende.

  SvarSlett
 2. Hadde Apenes kalt vedkommende feks for en "skikkelig drittsekk", som er det semantiske innholdet av det han faktisk sa, ville det blitt ei verre huskestue. Noe slik sier man ikke til hverandre i offentligheten.

  Jeg tror "bornert" er blant de utøende ordene, Øyvind. Synd.

  SvarSlett
 3. Klart menn også er uvenner og stygge med hverandre. Bevares!

  Men jeg ser visse forskjeller på Yssen/Valle og Thommesen/Sponheim - liksom.

  Men greia er vel at hadde Apenes vært jente ville han kanskje ikke stått på talestolen og klart gitt utrykk for en mening. Det er etter min mening ganske realt! Hadde han vært jente hadde han gått til alle andre og fortalt, konspirert og tisket. Kanskje han har gjort det også.. hva vet jeg.Men kvinner har generelt sett andre "hersketeknikker" en menn.

  SvarSlett
 4. Bornert er nok blant de utdøende ordene, ja. Det har fått utsatt dødsdommen litt nå, men snart er det stakkars, men akk så flotte, ordet like glemt igjen. ;)

  SvarSlett
 5. Kvinner har endel andre og mer slitsomme hersketeknikker enn menn. Jeg jobber med mange menn og de er befriende flinke til å skille person og sak! :-)

  SvarSlett
 6. Drittslenging med eleganse har jeg absolutt sansen for og her må vi bare ta ansvar å få dette ordet inn i daglig bruk. Herlig med politikere som kan overraske :)

  SvarSlett
 7. Han kan få sagt det, Apenes. Hadde også sansen for uttrykket "massivt udugelig", hehe!
  Ingjerd Schou er ei oppegående dame og sikkert en bra erstatter.

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.