08 januar 2009

Fredsdemonstrasjon?

Er dette måten å demonstrere for fred på?

Forstår ikke disse folka at de bare skader palestinernes sak? Det er vel ingen som ønsker seg pøbler på sin side, eller hva?

Det er vel ingen tvil om at bomber er kastet og våpen avfyrt fra begge sider i midtøsten. I så mange år og over så mange generasjoner at alle parter med rette kan påberope seg motiv for hevn.
Dette virker som en av verdens mest uløselige konflikter - på linje med konflikten i Nord-Irland for noen år tilbake.
Da var det en eller annen som skrev at den eneste måten å få fred i Nord-Irland på, var å bygge en tre meter høy mur rundt hele området - og fylle opp med betong innenfor.
Det viste seg å ikke holde stikk, heldigvis. I dag er det langt fredeligere der. Kanskje Ian Paisley og hans motpoler i IRA begynner å bli for gamle, og de yngre ikke gidder mer?
Det kan virke som alle parter har tatt til vettet og innsett at det hjelper ikke å bombe hverandre.
Det får vi håpe de gjør i midtøsten også.

PS

Hjorthen kan virkelig få sagt det! =))

8 kommentarer:

 1. Paisley inngikk jo på slutten av sin aktive karriere selvstyresamarbeid med Sinn Fein og fram til han trakk seg tilbake fra politikk sist sommer var han førsteminister i Nord-Irland med Martin McGuinness fra Sinn Fein som nestkommanderende. Det hadde ikke mange trodd for få år siden, nei...

  Jeg tror nok likevel konflikten i Midtøsten er langt, langt mer komplisert og en varig løsning ligger svært langt fram i tid tror jeg. Her er det mange kompliserende faktorer som det kan være enormt vanskelig å finne løsninger på.

  SvarSlett
 2. Øyvind skrev:
  "Paisley inngikk jo på slutten av sin aktive karriere selvstyresamarbeid med Sinn Fein og fram til han trakk seg tilbake fra politikk sist sommer var han førsteminister i Nord-Irland med Martin McGuinness fra Sinn Fein som nestkommanderende."

  Et klart tegn på at de blir eldre og klokere ;)
  Det er nok enda med komplisert i Midtøsten - men også dette er vel et spørsmål om territorier og religion.
  Det er jo det menn krangler om, er det ikke - kvinnfolk og territorier...

  SvarSlett
 3. Nå glemmer du at en av de mest aggressive her er Tzipi Livni og historisk sett var vel ikke Golda Meir heller av de som gikk av veien for konflikter. Hva er/var drivkraften: Menn eller territorier? ;)

  SvarSlett
 4. Det er antagelig langt fram dit hvor alle innser at det spiller ingen rolle hvem som "regjerer" så lenge styret er demokratisk og alles menneskerettigheter respekteres. Hvorfor noen tror at det hjelper å drepe barn og andre sivile og uskyldige for å oppnå rettferdighet er vanskelig å forstå - i alle fall for oss som lever i fred og tar respekt som en selvfølge.
  Så lenge man er undertrykt er det lett å få sympati for å gripe til vold. Men hjelper det - egentlig?

  SvarSlett
 5. Det var vel - som vanlig, dessverre - noen som brukte en i utgangspunktet fredelig demostrasjonen til å lage bråk. Og et opprørt hav å fiske i for den som hadde interesse av det. Jeg forstår godt at mange er provosert og forbanna på Israel og deres norske forbundsfeller. (Det er jamen jeg og, men dette løser ingenting.)

  SvarSlett
 6. Men fra å være forbannet til å gå helt bananas er for meg helt uforståellig. Dette er bekymringsfult for ytringsfriheten. Hvem tør arrangere demonstrasjoner hvis det skal utarte på denne måten.

  SvarSlett
 7. Dette er rene, skjære pøbelstreker. Butikkeierne på Karl Johan er ikke part i denne konflikten. Siv Jensen må få lov til å si akkurat hva hun mener og støtte hvem hun vil så lenge det gjøres på fredelig vis. Sånt som dette skader oss alle sammen, og undergraver demokratiet.
  Jeg kan huske den gangen for mange år siden da det var tilløp til "raseopptøyer" i Brumunddal. Arne Myrdahl og hans kumpaner var helt for å piske opp stemningen - men flere tusen bygdefolk stilte opp og snudde ryggen til ham.
  Han kom ikke tilbake heller.
  Det skal brumunddølene ha ;)
  (men det var sannelig ikke bare brumunddøler der den gangen...)

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.