12 mars 2009

Min yndlingshagebok har fått en rival...

Hittil har jeg skrytt mye og uhemmet av Michael Pollan's: Second Nature.
Nå leser jeg "Gardens, an Essay on the Human Condition" av Robert Pogue Harrison.
Dette har jeg jo allerede skrevet om, men jeg kan ikke dy meg for å gjøre det en gang til. Og kanskje gjør jeg det enda mer, når jeg endelig har kommet gjennom hele boka. For det går tregt. Dette er en bok som rommer så mange tanker og nye refleksjoner i nesten hver eneste setning, at det tar minst et par dager å komme gjenom hvert kapittel. Pollan skriver nok langt mer lettlest, men også han med nye perspektiver og vinklinger på hagen som ga meg mang en aha-opplevelse.
Ingen av dem er oversatt til norsk, dessverre. Pollan er oversatt til svensk: En andra natur, men Harrison har jeg bare klart å finne på engelsk.
Dette er altså ingen hagebok i betydningen hvordan dyrke ditt og datt- det er en bok som handler om hagen og dens betydning i menneskers åndelige og fysiske liv.
Det høres kanskje vidløftig ut. Boka er ikke egentlig tung å lese språklig sett - det er dybden i teksten som gjør at man bruker tid og ettertanke på denne.
Abefales, anbefales!

PS
Og da ser jeg at jeg har glemt å skrive noe om ytringsfrihet i dag. Men jeg har da i det minste anbefalt en sjeldent god ytring.

4 kommentarer:

 1. Ny test av kommentarfunksjonen.
  utlogget kommentar

  SvarSlett
 2. prøver en gang til

  SvarSlett
 3. er det teksten jeg har over kommentarboksen du mener? Den som forklarer hvordan kommentere og legge lenker?

  Den må du gjerne kopiere :)

  RHS har mange fine bøker, jeg har ikke lagt merke til en om trær, den skal jeg titte etter neste gang jeg tar ett bokkjøpraid, takk for tips :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk for tipsene! Disse skal jeg få sett nærmere på!
  AnitaH2

  SvarSlett

Denne bloggen er flyttet til hildegoghagen.wordpress.com - og stengt for kommentarer. Alle innlegg kan finnes igjen der.

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.